img

Aparey Özellikleri ve Avantajları

Aparey Özellikleri ve Avantajları
Apareyler en başta geniş hacimli alanların kolay ve zahmetsiz bir şekilde ısıtılmasında önemli bir yere sahiptir. Bazı binalarda ya da iş yerlerinde çalışanların daha verimli bir iş gücü sağlaması adına ortam sıcaklığının belirli seviyelerde olması gerekir. Bu nedenle mekanlarda mevcut sıcaklığın muhafaza edilmesi ya da istenen düzeye çıkarılması için apareyler kullanılır.

Ayrıca apareyler müşteri taleplerine bağlı olarak istenen kapasitelerde üretilebilir ve bunun yanında isteğe bağlı olarak duvar ya da tavan tipi üretimler mümkündür. 6.000 Kcal/h ile 50.000 Kcal/h arasında ısıtma gücüne sahip olarak imal edilen apareyler, sahip olduğu bu özelliği ile geniş hacimli alanlardan küçük hacimli alanlara kadar hemen her yerde rahatlıkla kullanılabilir.

Diğer yandan apareyler bulunduğu mekan içerisinde çok fazla yer kaplamaz. Bunun yanında tasarım açısından da herhangi bir olumsuz durum teşkil etmez. Şık ve etkileyici tasarımları sayesinde kurulumu yapılan her yerde sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Ayrıca kurulum ve işletme masrafları açısından oldukça düşük bir maliyet ortaya koyar. Bu yüzden işletmeler tarafından çok fazla tercih edilir.

Aparey Çeşitleri Nelerdir?

Apareylerin kendi içerisinde çeşitlere ayrıldığını söylemek doğru olur. Çalışma sistemleri ve kullandıkları ısıtıcı akışkanlar açısından apareyleri aşağıdaki gibi çeşitlerine ayırmak her zaman için mümkündür;

- Sıcak Hava Apareyi
   * Fanlı Sıcak Hava Apareyi
   * Doğalgazlı Sıcak Hava Apareyi
- Elektrikli Aparey
- Soğuk Hava Apareyi
- Aparey Kullanım Alanları

Apareyler gerek çeşitleri gerekse de sahip oldukları özelliklere göre farklı kullanım alanlarında karşımıza çıkar. Binalar ve iş yerleri için alternatif çözümler sunması nedeniyle pek çok farklı mekanda kullanılabilir. Bunun yanında apareylerin genel yapısı ve ısıtma gücü de geniş bir kullanım alanına sahip olmasında etkilidir. Genel olarak apareylerin kullanım alanları aşağıdaki gibidir;

Fabrikalar
Depolar
Seralar
Büyük ambarlar
Alışveriş merkezleri
Tavuk çiftlikleri
Cafe ve restoranlar
Mağaza
Servis alanları
Atölye
Benzin istasyonu
Garaj
Süt ve yoğurt odaları
Kurutma odaları
İmalathaneler
Spor salonu

Diğer Blog Yazıları